Klima doğru şekilde iyi mi kurulur? Bu montaj işlemi, Dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan birçok teknik detay içermektedir. Çevresel faktörleri ve iyi bir teknik konfigürasyonu dikkate alarak doğru bir yol gerektiren uzman bir süreçtir. Öyleyse klima montajı Lüzumlu teknik bilgiye ve lüzumlu malzemelere haiz kişiler işlemleri yapar. Bundan dolayı bu işlemi yetkin kişilerin yapması ergonomik ve işlevsel açıdan tehlikeli sonuç ehemmiyet taşımaktadır.
klima iyi mi kurulurBununla ilgili teknik bilgileri verelim. Toplantı İç ve dış birim olarak iki değişik şekilde gerçekleşir.
Sayfa İçindekiler
Klima İç Birim Montajı
Klima iç birim montajı Belirlenmesi ihtiyaç duyulan ilk şey klimayı en uygun yere konumlandırmak ve havanın benzeşik dağılımını sağlamaktır.
- Klimanın iç ünitesinde kullanacağımız sacı terazi yardımıyla bakışımlı olarak monte ediyoruz.
- Bu işlemde kullanacağımız tüm vidaları matkap yardımıyla montaj levhasının üstüne yerleştirip sıkıca vidalıyoruz. Teraziyi tekrardan kullanırız ve doğru şekilde yerleştirildiğinden güvenilir oluruz.
- Drenaj hattının geçmesi için bir delik açıyoruz ve dış üniteye bağlanabiliyoruz. Açtığımız bu delikten bakır bir boru geçmektedir. Bu bakır boruyu paslandırmamak için uygun boyutta bir delik açmamız gerekiyor.
Klima Dış Birim Kurulumu
Klima dış birim montajı Klima tipine uygun aralıklarla yeri belirlenen duvara monte edilmelidir. Unutulmamalıdır ki her klimanın değişik ayak tipleri olabilir. Bundan dolayı klimaya uygun olarak monte edilmesi gerekmektedir. Dirimsel öneme haiz dış birim klima ayakları, negatif hava koşullarından etkilenmemeleri için kesinlikle sağlam hale getirilmelidir.
- Klima ayaklarını monte ediyoruz. Sonrasında titreşim için klima ile ayak arasına lastik takoz kullanıyoruz. Peşinden klimanın dış ünitesini dikkatlice yerleştirip sabitlenmesini sağlıyoruz.
- İç ve dış birim arasına yerleştirilecek borunun ideal ölçüsünü alıp ona nazaran ölçü alıyoruz.
- Bu ölçüye nazaran bakır borunun boyunu kısaltıyoruz. Sadece bu boruları havşa açma makinesi yardımıyla havşa açıyoruz.
- Peşinden iç ünitenin alt kapağını açıp elektrik sistemini ve kabloları bağlamak için vidaları söküyoruz. Kablo bağlantılarını gerektiği benzer biçimde yapıyoruz. Sonrasında yeniden vidalayarak kapağı kapatıyoruz.
- Peşinden iç ve dış birim içinde çalışacak drenaj borusunu hazırlıyoruz. Ve bir bant yardımıyla sıhhi tesisata sabitliyoruz.
- Peşinden dekoratif bant yardımıyla tüm bakır boruları elektrik kablosuna ve tahliye hortumuna sarıyoruz.
- Peşinden iç üniteyi konumlandırıp doğru olduğundan güvenilir oluyoruz.
- Dış birim için bakır boruları olması ihtiyaç duyulan yere monte ediyoruz.
- Vakum motoruna bağlayarak cihazın kapasitesine ve bakır borunun uzunluğuna nazaran sistem vakumu yapıyoruz. Bu sayede iç birim ve döşem içindeki hava ve nemi tahliye etmiş oluyoruz.
- Bu aşamada klima gazını denetim ediyoruz. Burada bir eksiklik var ise gaz pompalama işlemini gerçekleştiriyoruz.
- Son olarak klimada kaçak olup olmadığını denetim ediyoruz. sonuçta en iyi klima montajıgerçekleştirmiş olacağız.
Klima Kurulumu İçin Mühim Hususlar
Klima montajı Ilk olarak klimanın konumunu direkt insanların yüzüne gelmeyecek şekilde ayarlamalısınız.
- Yanıcı gazların etkili olmayacağı bir yerin olması oldukca önemlidir.
- Elektrik frekansı yüksek cihazlardan mümkün olduğunca uzak olmalıdır.
- Ek olarak klimalar aşırı nemli ortamlara kurulmamalıdır.
- Kurulum esnasında klima bakım emek harcamaları dikkate alınmalıdır. Aynı şekilde uygun bir konumlandırma halletmeye itina gösterilmelidir.
- Klima montajıToprakla direkt temas edecek noktalara kesinlikle uygulanmamalıdır.
- Klima, hava akışını kolayca sağlamalıdır. Klima, öğelerin bu hava akışını engellemeyeceği bir yere kurulmalıdır. Bu dikkate alınmazsa, klima işlevselliğini yitirecektir.
Klimayı ekonomik kullanmak ve ihtimaller içinde riskleri ortadan kaldırmak. klima montajı Bunu yetkili servisler yardımıyla yapmak en doğru seçenek olacaktır.
Klima bakımı ile ilgili blog yazımı buradan okuyabilirsiniz.